image image image

Изберете јазик

Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

За Компанијата

1 1ma
 

ТЕХНОКЛИМА Скопје, своето постоење го бележи во 2000-тата година, како една од првите фирми кои сериозно и амбициозно го освојуваат пазарот со уреди и системи од областа на централната климатизација и вентилација...

Прочитај повеќе

516xneP08rL. SX466

МONO SPLIT (RAK-PED/ RAC-WED)

  Компактен дизајн со висока ефикасност и низок шум. DC Inverter со номинален капацитет на ладење од 2.0 kW до 6.0 kW за греење кои користат еколошки фреон R32.  Најпознат енергетски ефикасни производ на пазарот кој ги елиминира 99% од воздушни алергени и бактерии.

Повеќе

      

1955 Pompe a Chaleur Bibloc Hitachi Yutaki S Combi RWD 30HFSNWE RAS 3HVRNME AF 260L

ТОПЛИНСКИ ПУМПИ - YUTAKI

   Сеопфатна линија која вклучува    Yutaki-M monobloc, Yutaki-S сплит, високо температурен Yutaki-S80 и најновиот модел YUTAKI-S Combi, кој вклучува и топлинска пумпа и интегриран резервоар од нерѓосувачки челик за топла вода.

Повеќе

    

20916 8297345

VRV Utopia IVX Premium e img 122

  Целата серија на производи IVX е оптимизиранa за да се зголеми сезонската ефикасност, дури и при делумно оптоварување, и сите Utopia IVX Premium и Standard (2HP ~ 12HP)
моделите се усогласени со ЕrР Директивата

 

Повеќе

 
ven12ven

Најтивкиот каналски вентилатор на Светот

TD-SILENT Серија (180-1760 m3/h)
TD-SILENT Најтивок линиски канален вентилатор.

Повеќе

ven13ven

Најтивките вентилатори за бањи и тоалети

Аксијален вентилатор со низок степен на бучност скоро бесшумен  230V-50Hz, со неповратна клапна и топчести лежишта

 

 

Повеќе

centrif14

Центрифугални вентилатори за комерцијални и индустриски кујни

HP - Серија (2500-16000 m3/h)
HP(FKKB/FKKT), центрифугален вентилатор со среден притисок
Цeнтрифугален вентилатор со лопатки умерено свиткани

Повеќе

 

 

res11res

ФИКСНА НАДВОРЕШНА РЕШЕТКА – BN

Алуминиумска надворешна фиксна решетка за потис или одсис на воздух која може да се постави на ѕид. Со вградена мрежа против инсекти.

Технички карактеристики

res13res

РЕШЕТКА ЗА ВРАТА – EX

Алуминиумска решетка за врата за потис или одсис на воздух која може да се постави на врата со рамка од двете страни со фиксни ламели за насочување на воздухот.

Технички карактеристики

res22res

САМОПАЃАЧКА НАДВОРЕШНА РЕШЕТКА–B

Алуминиумска надворешна самопаѓачка решетка за одсис на воздух која може да се постави на ѕид..
 
 

Технички карактеристики

ALUDEC AA3

Неизолирано флексибилно црево за потис или одсис на воздух.

crev12 crev22

Технички карактеристики

ISODEC 25

Изолирано флексибилно црево за потис или одсис на воздух.

crev23 crev24

Технички карактеристики

ALU – Трака

Алуминиумска трака која служи за диктување на флексибилни црева при нивно поврзување.

 repr12 repr11

АНТИВИБРАЦИОНА ТРАКА

Антивибрациона трака која служи за поврзување на статичен елемент со елемент кој дава вибрации за време на работа.

repr13 repr11

ЗАВРТКИ ЗА ЗАТЕГАЊЕ - CLOSING BAND

Завртката служи за затегање на траката според димензијата на флексибилното црево и обезбедување на заптивност.

repr13a repr11

ТРАКА ЗА ЗАТЕГАЊЕ - ENDLESS BAND

Трака за затегање служи за прицврстување на флексибилно црево со флексибилно црево или флесибилно црево со приклучување на канал.

repr14 repr11

ECOHAND Серија(150 m³/h)

Брз, хигиенски и вграден систем за ефикасно користење на енергијата додека е во употреба. ECOHAND сушачот за раце користи моќен

susac123

Повеќе

COMET-N Серија

Сушач (фен) за коса кој е прилагоден за употреба во хотели, спортски сали,базени и слично. Моќност 1000W, 50Hz, 220-240V, 3.0kg

susac223

Повеќе

COMET-P Серија

Сушач (фен) за коса кој е прилагоден за употреба во хотели, спортски сали,базени и слично. Моќност 1200W, 50Hz, 220-240V, 1,5kg.

sus15sus2

Повеќе

 

EP-N Серија

IP24;
Мобилни;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

EC-N Серија

P24;
Мобилни;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

FIRE FAN Серија

IP20;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

Повеќе

 

ВЕНТИЛКОНВЕКТОРИ (ФЕНКОЈЛЕРИ)

Каталог 2012

      Bini Clima е компанија со долгогодишно меѓународно искуство, чии производствени објекти се лоцирани во Rovereto - Italy. Bini Clima е специјализирана за производство и дистрибуција на системи за климатизација и вентилација и на своите клиенти им нудат иновација, квалитет и сеопфатна услуга.
Технологија за комфорност. Ова е во духот на “Bini Clima”, посветена во совршенство на дизајнот, производството и комерцијализацијата на системи за греење и ладење од 1918 година.
     Bini Clima влезе во делот за климатизација во 1977 година, со производство на хидраулични единици (фенкојлери,касетни,сплитни единици на вода,мали клима комори, спакувани водено ладени и топлински пумпи) за апликации како што се хотели, канцеларии, болници, универзитети и така натаму.
     Фабриката на Bini Clima е околу 11.000 m² (оддел за обработка на лим,оддел за сушење,монтажа и тестирање на производите), и таа се наоѓа во Rovereto (TN), северна Италија, во близина на најважните добавувачи на компоненти за климатизација.
      Техничкиот оддел во компанијата континуирано ги следат барањата на клиентите и врз основа на нивните барања можат да дизајнират специфични прототипови.
    Во последните 15 години, фирмата има направено голема соработка со најразвиените и најпознатите фирми за климатизација и системите за ладење и за OEM производството.


Производна програма на “Bini Clima”:

biniclima1

 

                 biniclima2biniclima3biniclima4

                                                   Фабрика                                                              Оддел за обработка                                                     Оделение за фарбање

                 biniclima5biniclima6biniclima7

                                                    Монтажа                                                                   Тестирање                                                            Обработка на плочи

                 biniclima8biniclima9biniclima10

                                     Обработка на плочи                                                    Машинско сечење на плочите                                   Машинско сечење на плочите

        Bini Clima има дистрибутивна мрежа за продажба и услуги низ цена Европа, Азија, Блискиот Исток.
        Bini Clima е компанија со маркетинг ориентација која обезбедува технологија со врвен квалитет во секторот на вентилоконвектори (фенкојлери).
Континуираното производство и процесот на развој, и духот на иновации е составен дел на политиката на Bini Clima и посебните барања од страна на клиентите со врвна технологија се посебно добредојдени.
     Квалитетот е апсолуте приоритет на “Bini Clima” како што е демонстрирано од нивниот избор на првокласни добавувачи, модерни производствени методи и строгите критериуми при тестирање и инспекција.  Целта на “Bini Clima” е да се најде соодветно решение за специфичните потреби на секој клиент во најкраток можен рок. Високо квалификуван, совесен персонал, иновативниот дух и квалитетот во производството направија и невозможното да биде возможно.