image image image

Изберете јазик

Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

За Компанијата

1 1ma
 

ТЕХНОКЛИМА Скопје, своето постоење го бележи во 2000-тата година, како една од првите фирми кои сериозно и амбициозно го освојуваат пазарот со уреди и системи од областа на централната климатизација и вентилација...

Прочитај повеќе

516xneP08rL. SX466

МONO SPLIT (RAK-PED/ RAC-WED)

  Компактен дизајн со висока ефикасност и низок шум. DC Inverter со номинален капацитет на ладење од 2.0 kW до 6.0 kW за греење кои користат еколошки фреон R32.  Најпознат енергетски ефикасни производ на пазарот кој ги елиминира 99% од воздушни алергени и бактерии.

Повеќе

      

1955 Pompe a Chaleur Bibloc Hitachi Yutaki S Combi RWD 30HFSNWE RAS 3HVRNME AF 260L

ТОПЛИНСКИ ПУМПИ - YUTAKI

   Сеопфатна линија која вклучува    Yutaki-M monobloc, Yutaki-S сплит, високо температурен Yutaki-S80 и најновиот модел YUTAKI-S Combi, кој вклучува и топлинска пумпа и интегриран резервоар од нерѓосувачки челик за топла вода.

Повеќе

    

20916 8297345

VRV Utopia IVX Premium e img 122

  Целата серија на производи IVX е оптимизиранa за да се зголеми сезонската ефикасност, дури и при делумно оптоварување, и сите Utopia IVX Premium и Standard (2HP ~ 12HP)
моделите се усогласени со ЕrР Директивата

 

Повеќе

 
ven12ven

Најтивкиот каналски вентилатор на Светот

TD-SILENT Серија (180-1760 m3/h)
TD-SILENT Најтивок линиски канален вентилатор.

Повеќе

ven13ven

Најтивките вентилатори за бањи и тоалети

Аксијален вентилатор со низок степен на бучност скоро бесшумен  230V-50Hz, со неповратна клапна и топчести лежишта

 

 

Повеќе

centrif14

Центрифугални вентилатори за комерцијални и индустриски кујни

HP - Серија (2500-16000 m3/h)
HP(FKKB/FKKT), центрифугален вентилатор со среден притисок
Цeнтрифугален вентилатор со лопатки умерено свиткани

Повеќе

 

 

res11res

ФИКСНА НАДВОРЕШНА РЕШЕТКА – BN

Алуминиумска надворешна фиксна решетка за потис или одсис на воздух која може да се постави на ѕид. Со вградена мрежа против инсекти.

Технички карактеристики

res13res

РЕШЕТКА ЗА ВРАТА – EX

Алуминиумска решетка за врата за потис или одсис на воздух која може да се постави на врата со рамка од двете страни со фиксни ламели за насочување на воздухот.

Технички карактеристики

res22res

САМОПАЃАЧКА НАДВОРЕШНА РЕШЕТКА–B

Алуминиумска надворешна самопаѓачка решетка за одсис на воздух која може да се постави на ѕид..
 
 

Технички карактеристики

ALUDEC AA3

Неизолирано флексибилно црево за потис или одсис на воздух.

crev12 crev22

Технички карактеристики

ISODEC 25

Изолирано флексибилно црево за потис или одсис на воздух.

crev23 crev24

Технички карактеристики

ALU – Трака

Алуминиумска трака која служи за диктување на флексибилни црева при нивно поврзување.

 repr12 repr11

АНТИВИБРАЦИОНА ТРАКА

Антивибрациона трака која служи за поврзување на статичен елемент со елемент кој дава вибрации за време на работа.

repr13 repr11

ЗАВРТКИ ЗА ЗАТЕГАЊЕ - CLOSING BAND

Завртката служи за затегање на траката според димензијата на флексибилното црево и обезбедување на заптивност.

repr13a repr11

ТРАКА ЗА ЗАТЕГАЊЕ - ENDLESS BAND

Трака за затегање служи за прицврстување на флексибилно црево со флексибилно црево или флесибилно црево со приклучување на канал.

repr14 repr11

ECOHAND Серија(150 m³/h)

Брз, хигиенски и вграден систем за ефикасно користење на енергијата додека е во употреба. ECOHAND сушачот за раце користи моќен

susac123

Повеќе

COMET-N Серија

Сушач (фен) за коса кој е прилагоден за употреба во хотели, спортски сали,базени и слично. Моќност 1000W, 50Hz, 220-240V, 3.0kg

susac223

Повеќе

COMET-P Серија

Сушач (фен) за коса кој е прилагоден за употреба во хотели, спортски сали,базени и слично. Моќност 1200W, 50Hz, 220-240V, 1,5kg.

sus15sus2

Повеќе

 

EP-N Серија

IP24;
Мобилни;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

EC-N Серија

P24;
Мобилни;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

FIRE FAN Серија

IP20;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

Повеќе

 

Историја

 ТЕХНОКЛИМА Скопје, своето постоење го бележи во 2000-тата година, како една од првите фирми кои сериозно и амбициозно го освојуваат пазарот со уреди и системи од областа на централната климатизација и вентилација.

Почетоците, скромни и сигурни, не случајно беа забележани од задоволните корисници на уредите и услугите, притоа трасирајќи го патот на квалитетот, навремените изведби и брзите сервисни интервенции.

Континуирано и систематски ги следи крупните чекори што ги прави современието во областа на климатизацијата и вентилацијата, притоа претставувајќи ги и применувајќи ги трендовите на европските и светските фирми кои секојдневно го освојуваат пазарот.
Со имплементирањето на нивните производи во објекти кои ги проектира и изведува, Техноклима може успешно да одговори на се посложените барања од страна на инвеститорите.

Фирмата својот брз развој го постигна со примената на последните технологии на следниве  производители:
 
      Hitachi, Јапонија- Системи за VRF(variable refrigerant flow)кои на системите за климатизација им овозможуваат:

  • континуирана регулација на број на вртежи во зависност од топлинско оптоварување на просторот
  • систем на автоматска дијагноза на грешка и пратење на работа на надворешна единица
  • можност за промена на номинален капацитет на внатрешни единици
  • систем на целосна контрола со помош на компјутерски систем кој работи во Microsoft Windows оперативен систем

SOLER &PALAU- Корпорација од 7 фабрики ширум европа за производство на опрема за вентилација (Англија, Франција, Германија, Белгија, Холандија, Италија и Португалија);

EUROCLIMA– Клима комории опрема за клима комори;

BINICLIMA – Вентилоконвектори (фенкојлери);

AEROGRAMMI, Грција- елементи за дистрибуција на воздух;

HISENSE, Кина- опрема за климатизација;

OLEFINI–Воздушни завеси;

Air Connection, DEC, Холандија- флексибилни црева за дистрибуција на воздух.

Повеќегодишното постоење на Техноклима,  денес резултира во фирма со зголемен број вработени и објекти од различен карактер како ресторани, хотели, дискотеки, кафетерии, индустриски објекти и резиденцијални објекти кои се од големо значање за истата.

Препознатливи сме по користењето на рекуператори во системите за вентилација кои прават 85 % заштеда на енергија со користење на отпаден воздух со предгревање на влезниот воздух во зимски и летен режим.

Техноклима Скопје и тимот од висококвалификувани стручни лица, Ви излегува во пресрет со најразновидни современи решенија за Вашите потреби.

Проектантско биро со четворица машински инженери позади кои сигурно се гледа искуството и објектите во кои имаат директно учество, комерцијален и маркетинг сектор со искусни и веќе докажани двајца комерцијалисти, сектор за финансии кој на дефанзивен начин ја води финансовата политика на фирмата.

Двете екипи, задолжени за сервис и одржување кои неуморно и секојдневно ги посетуваат објектите, се разликуваат според спецификата во работењето (климатизација и вентилација).

Оперативата на Техноклима е клетка која неуморно ги пробива ѕидовите поставени како предизвик и на свој препознатлив професионален начин ги извршува сите монтажи.

Од Министерството за заштита на животната средина добивме комплетна апаратура за рецирклажа на фреон со чија помош веќе постоечкиот фреон го вадиме од климата и повторно го користиме во друг клима уред, и сето тоа со цел да се заштити озонската обвивка..

Постојаната посета на меѓународните саеми и семинари од сферата на климатизација и вентилација придонесуваат за зголемувањето на веќе постоечкиот европски акцент во работењето на фирмата.

Средината што Ве опкружува, Ви ја правиме почиста и посвежа!

Можете да сметате на нас- разликата е во квалитетот!