image image image

Изберете јазик

Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

За Компанијата

1 1ma
 

ТЕХНОКЛИМА Скопје, своето постоење го бележи во 2000-тата година, како една од првите фирми кои сериозно и амбициозно го освојуваат пазарот со уреди и системи од областа на централната климатизација и вентилација...

Прочитај повеќе

516xneP08rL. SX466

МONO SPLIT (RAK-PED/ RAC-WED)

  Компактен дизајн со висока ефикасност и низок шум. DC Inverter со номинален капацитет на ладење од 2.0 kW до 6.0 kW за греење кои користат еколошки фреон R32.  Најпознат енергетски ефикасни производ на пазарот кој ги елиминира 99% од воздушни алергени и бактерии.

Повеќе

      

1955 Pompe a Chaleur Bibloc Hitachi Yutaki S Combi RWD 30HFSNWE RAS 3HVRNME AF 260L

ТОПЛИНСКИ ПУМПИ - YUTAKI

   Сеопфатна линија која вклучува    Yutaki-M monobloc, Yutaki-S сплит, високо температурен Yutaki-S80 и најновиот модел YUTAKI-S Combi, кој вклучува и топлинска пумпа и интегриран резервоар од нерѓосувачки челик за топла вода.

Повеќе

    

20916 8297345

VRV Utopia IVX Premium e img 122

  Целата серија на производи IVX е оптимизиранa за да се зголеми сезонската ефикасност, дури и при делумно оптоварување, и сите Utopia IVX Premium и Standard (2HP ~ 12HP)
моделите се усогласени со ЕrР Директивата

 

Повеќе

 
ven12ven

Најтивкиот каналски вентилатор на Светот

TD-SILENT Серија (180-1760 m3/h)
TD-SILENT Најтивок линиски канален вентилатор.

Повеќе

ven13ven

Најтивките вентилатори за бањи и тоалети

Аксијален вентилатор со низок степен на бучност скоро бесшумен  230V-50Hz, со неповратна клапна и топчести лежишта

 

 

Повеќе

centrif14

Центрифугални вентилатори за комерцијални и индустриски кујни

HP - Серија (2500-16000 m3/h)
HP(FKKB/FKKT), центрифугален вентилатор со среден притисок
Цeнтрифугален вентилатор со лопатки умерено свиткани

Повеќе

 

 

res11res

ФИКСНА НАДВОРЕШНА РЕШЕТКА – BN

Алуминиумска надворешна фиксна решетка за потис или одсис на воздух која може да се постави на ѕид. Со вградена мрежа против инсекти.

Технички карактеристики

res13res

РЕШЕТКА ЗА ВРАТА – EX

Алуминиумска решетка за врата за потис или одсис на воздух која може да се постави на врата со рамка од двете страни со фиксни ламели за насочување на воздухот.

Технички карактеристики

res22res

САМОПАЃАЧКА НАДВОРЕШНА РЕШЕТКА–B

Алуминиумска надворешна самопаѓачка решетка за одсис на воздух која може да се постави на ѕид..
 
 

Технички карактеристики

ALUDEC AA3

Неизолирано флексибилно црево за потис или одсис на воздух.

crev12 crev22

Технички карактеристики

ISODEC 25

Изолирано флексибилно црево за потис или одсис на воздух.

crev23 crev24

Технички карактеристики

ALU – Трака

Алуминиумска трака која служи за диктување на флексибилни црева при нивно поврзување.

 repr12 repr11

АНТИВИБРАЦИОНА ТРАКА

Антивибрациона трака која служи за поврзување на статичен елемент со елемент кој дава вибрации за време на работа.

repr13 repr11

ЗАВРТКИ ЗА ЗАТЕГАЊЕ - CLOSING BAND

Завртката служи за затегање на траката според димензијата на флексибилното црево и обезбедување на заптивност.

repr13a repr11

ТРАКА ЗА ЗАТЕГАЊЕ - ENDLESS BAND

Трака за затегање служи за прицврстување на флексибилно црево со флексибилно црево или флесибилно црево со приклучување на канал.

repr14 repr11

ECOHAND Серија(150 m³/h)

Брз, хигиенски и вграден систем за ефикасно користење на енергијата додека е во употреба. ECOHAND сушачот за раце користи моќен

susac123

Повеќе

COMET-N Серија

Сушач (фен) за коса кој е прилагоден за употреба во хотели, спортски сали,базени и слично. Моќност 1000W, 50Hz, 220-240V, 3.0kg

susac223

Повеќе

COMET-P Серија

Сушач (фен) за коса кој е прилагоден за употреба во хотели, спортски сали,базени и слично. Моќност 1200W, 50Hz, 220-240V, 1,5kg.

sus15sus2

Повеќе

 

EP-N Серија

IP24;
Мобилни;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

EC-N Серија

P24;
Мобилни;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

FIRE FAN Серија

IP20;
Изработени од челични листови обени во боја;
Лесни за преместување во простор;
Тивок аксијален вентилатор;

 

 

Повеќе

 

VRF СИСТЕМИ

Позади името Hitachi стои долга и богата традиција која на своите клиенти им овозможува иновативни и технолошки усовршени производи.

Технолошки совршените Hitachi уреди се применуваат секаде каде што постои потреба од производи со врвни перформанси, поволна цена и висока доверливост.

Hitachi ова го постигна со воведување на високи стандарди и критериуми за сите производи и воведе тотален систем на управување со квалитет на производите кој е компјутеризиран во сите фази од избор на репроматеријал до испорака на производот.

Производната програма наHitachi содржи:

Опрема за климатизација VRF системи

Set Free (двоцевен и троцевен систем)

Новиот мулти VRF систем од серијатаSET FREE со 35 модели и 7 различни типови:

RPI – каналски модели

RCI – касетни модели со четиринасочно издувување

RCD – касетни модели со двосмерно издувување

RPK – ѕидни модели

RPF – подни модели

RPFI – подни модели без маска

RPF – подни модели со маска

RPC –подплафонски модели

 

Предности наVRF системот:

Работи на многу ниски температури

Систем со автоматско адресирање

Флексибилност во проектирањето со зголемена висинска и должинска мерка меѓу внатрешните и надворешните единици

Мала висина за плафонски единици

Заштеда на разладен флуид со вградување на електронски експанзионен вентил

Нов систем на пренос на информации

Систем за контрола преку CS netмрежа, односно компјутерско пратење на работата на целиот систем.

 


Систем на клима уреди со променлив разладен флуид тип VRF Hitachi

SET-FREE HITACHI

Hitachi со задоволство ја претставува новата серија SEТ-FREE FSG/FS3, која е развиена за да ги задоволи не само технолошките барања на новиот милениум, туку и еколошките барања на денешницата.

Hitachiе далеку отиден во развојот на клима системите кои користат нови ладилни средства кои не предизвикуваат оштетување на озонот. Брзиот развој на технологијата во областа на климатизацијата и овозможи на Hitachi да го направи првиот компресор од тип “scroll” како и високиот степен на искористување на ладилниот циклус кој е базиран на измена на топлина со висок степен на корисност.

Hitachiја направи новата серија SET-FREE FSVNE/FSNM/FSN1E/FSN2E/FXNE/FSXNза да ги задоволува барањата на пазарот во областа на климатизацијата таканаречен паметни згради. Серијата FSXNкако ладилно средство користи фреон R410A/R407C, фреон кој не го оштетува озонот.

 Нова надворешна единица (серија FSXNсо фреон R410A) со гама од 35 модели и 7 типови и современи системи за контрола дава извонредна пријатност во климатизираните простории без оглед на строгите барања.

Новата технологија овозможува примена на фреон кој не е штетен за озонот R410Aво серијата FSXN.

Со цел за подобра заштита на животната средина, определувањето на Hitachi за истражување и развој овозможи настанување на цела низа на технолошки унапредувања.

НАЈТИВКИ ВО ИНДУСТРИЈАТА

Нови типови на вентилатори и вентилатори со зголемени димензии се користат во оваа серија. Контролата на бројот на вртежи е модифицирана (PWM контрола). Посебно внимание е посветено на ноќниот режим на работа.

Не само внатрешните единици туку и топлинските изменувачи се усовршени. Систем за централно управување преку компјутер –CS-NETWEB, овозможува контрола на целиот систем . Корисникот може да ги подеси температурата и влажноста на воздухот спрема своите потреби за да ги подобри условите за престој во просторијата.

ВНАТРЕШНИ ЕДИНИЦИ

Широк избор помегу 7 типови и 35 модели

Овозможен е избор помеѓу 7 типови и вкупно 35 модели на внатрешни единици. Со комбинација на различни модели на внатрешни единици, унапредена контрола и мрежниот систем овозможува добивање на софистицирана и комфорна климатизирана средина.

RPI – каналски модели

RCI– касетни модели со четиринасочно издувување

RCD– касетни модели со двосмерно издувување

RPK– ѕидни модели

RPF– подни модели

RPFI– подни модели без маска

RPF– подни модели со маска

RPC–подплафонски модели

Set Free VRF Systems Catalogue - 2013